opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

Jouw kraamtijd samen met je hond

Jouw kraamtijd samen met je hond

De kraamtijd van een vrouw... Iedere zwangere vrouw verzamelt tijdens haar zwangerschap zoveel mogelijk informatie, leest er over en fantaseert over hoe het zou zijn als de baby er eenmaal is. Het is de mooiste tijd van je leven en je wordt tijdens de kraamweek in de watten gelegd door je partner, vrienden en de kraamhulp. Maar ja, naast dat je moet wennen aan de nieuwe baby, lopen er misschien ook wel huisdieren rond. Misschien brengt dat allemaal wel vragen met zich mee, waar je voor die tijd een antwoord op wil vinden. Wat doe je bijvoorbeeld als de kraamhulp bang is voor je huisdier? Of wat als er niemand is die jouw hond een beetje extra liefde en aandacht kan geven, als jij druk bent met de baby? En vergeet natuurlijk niet het dagelijkse rondje, hoe is dat op te lossen? In deze blog deel ik tips, zodat jij, je partner en je hond een leuke en ontspannen kraamtijd tegemoet gaan.

Vermeldt dat je een hond hebt.

Zodra je jezelf aanmeldt bij de kraamzorg kan je bij invulformulieren bijzonderheden vermelden. Meldt hier altijd dat je een hond (of andere dieren) in huis hebt. Zo kan de kraamzorg hier rekening mee houden en weten zij waar zij aan toe zijn. De kraamzorg wordt meestal ingeregeld via een kraamzorgbureau. Het kraamzorgbureau zoekt dan een kraamhulp die zijn geschikt achten om bij jou te kramen. De kans dat er dan nog iemand komt die bang is voor honden, is op die manier heel erg klein. En misschien krijg je dan wel een kraamhulp die zelfs af en toe nog wat tijd heeft om even met je hond te spelen!

Zorg dat er iemand is die voor je hond zorgt tijdens de bevalling.

De ene bevalling duurt 30 uur de andere duurt 1,5 uur. Je weet gewoon niet hoelang je bevalling gaat duren. Zorg dan ook dat er iemand is die het liefst bij jouw thuis voor je hond zorgt. In deze situatie is het niet echt fijn voor je hond om ergens anders naar toe te gaan dus probeer iemand in jouw huis te regelen. Ook als je graag thuis wilt bevallen. Je wilt het echt niet mee maken dat je man een rondje aan het lopen is met je hond en dat je dan opeens persweeën krijgt!

Zorg dat jij je handen vrij hebt zodra je thuis komt.

Mijn derde tip en ik vind het persoonlijk één van de belangrijkste, is om te zorgen dat jij je handen vrij hebt als je thuis komt. Door bijvoorbeeld complicaties kan het zijn dat je langer in het ziekenhuis moet blijven en dan zal je hond ook mega blij zijn om je eindelijk weer te zien. Zorg dan ook dat je de tijd neemt om je hond die aandacht te geven. Nadat je lekker met je hond hebt geknuffeld, kun je de hond rustig introduceren bij de baby.

Zorg voor extra handen.

Het kan natuurlijk zijn dat je een droombevalling hebt gehad en je snel weer op de been bent. Het kan ook zo zijn dat de bevalling heel erg tegen is gevallen en je niet direct in staat bent om je hond uit te laten. Zorg dat er dan ook iemand is die een rondje kan wandelen met jouw hond. Ook is het fijn als er iemand in je huis is die ook aandacht aan je hond kan geven. Je bent zelf zo druk bezig met de baby en je eigen herstel, dat dit er soms bij in kan schieten.

Betrek je hond zo veel mogelijk bij je baby

Het begint eigenlijk al direct, wil je een goede band tussen je hond en je baby, dan zal je ze vanaf het begin goed aan elkaar moeten laten wennen. Het slimste is om je hond zo snel mogelijk te betrekken bij alles wat met de baby te maken heeft. Blijft wel altijd naar je hond kijken en kijk hoe er wordt gereageerd. Jij kent je hond tenslotte het beste. Maar misschien moet hij aan de geluidjes wennen of aan de speeltjes die een hoog geluid maken, dun je hond de ruimte en kijk hoe hij reageert.

Tenslotte

Ben je op dit moment zwanger en heb je een hond? Dan willen wij je heel veel geluk wensen en geniet van deze prachtige tijd! Het mooiste wat je je kind kunt geven, is het opgroeien met dieren.

Geschreven door: hondenwereldonline.nl

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.