opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

Garantie
Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie.

Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee weken na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek de fout is van Woeffie en tijdig wordt gemeld, dan zullen wij kosteloos zorgdragen voor reparatie of vervanging.

Klachten
Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst aan ons kenbaar te maken via instagram @woeffie.com_ , Facebook: Woeffie.com of door te mailen naar (woeffie.com@hotmail.com)

Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via de Stichting WebwinkelKeur.Sinds 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Wanneer uw klacht niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.